06 August 2012

Crearea si editarea paginilor web


Aceasta postare va fi una plina de informatii noi si interesante, asadar speram sa aveti rabdarea sa ne urmariti!

Vom incepe ca de obicei prin a accesa Dashboard-ul Google Apps, navigand catre zona de Site-uri Google. Google Sites poate fi de asemenea accesat si direct prin http://sites.google.com/a/exemplu.com.

Asa cum ati urmarit in postarea anterioara, avem deja un website creat caruia i-am dat denumirea de EU-Silver. Momentan nu putem accesa din Internet site-ul dar pana la finalul acestui post vom schimba acest lucru, dupa ce vom adauga continut pe website-ul nou-creat.

Haideti sa accesam site-ul si sa descriem pe scurt cele mai importante functionalitati din interfata de administrare!

Crearea primului nostru website gratuit

In cadrul acestei postari vom exemplifica crearea unui site web utilizand aplicatia gratuita Google Sites din cadrul suitei Google Apps.

Primul pas este acela de a naviga in interfata de administrare (cPanel) a suitei Google Apps, de unde vom accesa sectiunea Google Sites. Accesul se poate realiza si direct dacasunteti logati prin intermediul adresei de forma http://sites.google.com/a/exemplu.com.

De-a lungul timpului, in sectiunea Google Sites vom putea gestiona mai multe site-uri, insa momentan nu avem niciun site creat, asa ca zona de prezentare a proiectelor existente este goala.
Vom incepe crearea unui noi website apasand butonul Create.

Achizitionare unui pachet de hosting gratuit si verificarea de catre Google Apps a dreptului nostru de proprietate asupra domeniului


De ce sa achizitionam un pachet de hosting (gazduire) web?
In cele mai multe cazuri, vom dori ca website-ul nostru, chiar daca gratuit, sa fie disponibil la o adresa de Internet standard, usor de retinut, de tipul www.exemplu.com. Practic, ne-am dori ca site-ul nostru sa fie gasit la adresa www.eu-silver.com, si nu http://sites.google.com/a/eu-silver.com, asa cum este acum setat de Google Sites.

Pentru a realiza acest lucru, vom avea nevoie intr-o prima faza sa achizitionam un pachet de hosting.