06 August 2012

Crearea si editarea paginilor web


Aceasta postare va fi una plina de informatii noi si interesante, asadar speram sa aveti rabdarea sa ne urmariti!

Vom incepe ca de obicei prin a accesa Dashboard-ul Google Apps, navigand catre zona de Site-uri Google. Google Sites poate fi de asemenea accesat si direct prin http://sites.google.com/a/exemplu.com.

Asa cum ati urmarit in postarea anterioara, avem deja un website creat caruia i-am dat denumirea de EU-Silver. Momentan nu putem accesa din Internet site-ul dar pana la finalul acestui post vom schimba acest lucru, dupa ce vom adauga continut pe website-ul nou-creat.

Haideti sa accesam site-ul si sa descriem pe scurt cele mai importante functionalitati din interfata de administrare!


Butoanele importante sunt cele de Editare a paginii curente si de Creare a unei noi Pagini.
Vom exemplifica imediat functionalitatea acestor butoane.

In cadrul Meniului din sectiunea More, vom retine momentan sectiunile:
  • Page Settings ce ne va permite sa modificam cateva aspecte relativ la structura si optiunile disponibile in cadrul paginii curente.
  • Manage Site – punctul central a administrarii Website-ului nostru gratuit.
  • Sharing and Permissions – cine si ce drepturi are in vizualizarea si editarea continutului de pe site.
  • Ulterior vom fi interesati de optiunea Signup for Google AdSense, variana prin care putem foarte usor monetiza site-ul nostru, afisand reclame Google.
Mai intai vom explora sectiunea Manage Site, facand cateva modificari optiunilor generale si ale felului in care este dispus site-ului nostru (Site Layout).

Urmatorul fisier Video va prezenta schimbarea setarilor generale cum ar fi schimbarea limbii de afisare a continutului, adaptarea website-ului la dispozitivele mobile si ascundearea modificarilor pentru publicul larg.
Referitor la dispunerea site-ului gratuit utiliaznd Google Sites, introducerea unui nou Logo este primul pas ce va fi exemplificat.
In continuare vom incepe sa modificam atat pagina existenta de pornire, dar vom crea si cateva noi pagini, carora le vom stabili optiunile de afisare ale comentariilor utilizatorilor sau disponibilitatea optiunii de a atasa fisiere.
In final, tutorialul video referitor la cursul de web design gratuit va prezenta introducerea unui text si a unei imagini in cadrul paginii de pornire.


In urmatorul post vom vedea ce modificari trebuie sa facem pentru a accesa site-ul utilizand adresa scurta a domeniului www.eu-silver.com.

Pe curand!

2 comments:

  1. Foarte interesant si educativ pentru cei care doresc sa-si creeze un site.
    Multumesc.

    ReplyDelete
  2. ascultati si voi radio giss fm daca te plictisesti click pe http://radiogisfm.wix.com/giss sau ascultati in player http://gisfm.caster.fm/ doar hituri 2014 pentru voi ascultati si voi si fa o dedicatie prietenilori tai! hai distreazate cu noi

    ReplyDelete